Посетете ни и в социалните мрежи

Морски приключения на брега на морето – 6 дни, 5 нощувки.

Ваканционна програма по интереси

Лятна ваканция 2022

ПБ „Атия‘‘

ПБ “Атия” се намира в живописния парк “Росенец” на около 15 км южно от Бургас. Разположена е на самия морски бряг, на тихо и спокойно място между вековните гори на Странджа планина и черноморските брегове.
Общият капацитет на базата е 120 места, настаняването е в комфортни двойни, тройни и четворни стаи, всички със собствен санитарен възел и балкон. Част от стаите са с панорамен изглед към морето.На разположение на гостите на почивна база “Атия” са просторно фоайе, кафе-бар, столова, лекарски кабинет, две зали за семинари и игри, спортни игрища за волейбол и футбол, безплатен паркинг, добре поддържани тревни площи с места за отдих и беседки на брега на морето. За безопасността на своите гости се грижат квалифицирани спасители, денонощна физическа охрана и лекарски екип.

За постигане целите на ваканционната програмата,  заниманията, образователните игри и спортни активности ще бъде разделена на модули. Във всеки един модул децата ще се запознават, разучават и усвояват елементите предвидени в модулите, които са както следва:

Спорт и забавления:

 • Детска анимация
 • Летни и водни занимания, плуване, водна топка
 • Спортни турнири- щафети, бързи-смели-сръчни, др.
 • Разучаване на индивидуални и колективни видове спорт

Приложни и изящни изкуства

 • Арт ателиета
 • Крафт занимания

Театър и вечери на таланта

 • Индивидуално представяне на всеки участник с номер или талант
 • Конкурс шантава прическа
 • Вечер на таланта
 • Дискотека

Историческо наследство

 • Посещения на културни и исторически места и паметници

Варианти за екскурзии и места за посещение:

Посещение на град Бургас

Морската градина в Бургас е едно от любимите места на жителите на красивия черноморски курортен град. Намира в центъра на града.

В Морската градина се намира и известният Бургаски мост. В градината са построени Летният театър и Пантеонът на загиналите в различните войни. В Морската градина могат да се видят много красиви паметници. Сред тях се откроява паметникът на моряка. Той представлява котва и моряшки възел. В Морската градина са издигнати бюстове и паметници на известни писатели – както български, така и чужди.


На територията на Морската градина има фонтани, които освежават приятно разхождащите се в горещите летни дни. На територията на Морската градина всяка година се провеждат различни културни събития. Едни от най-популярните са музикалните събития Бургас и морето, Spirit of Burgas и фестивалът за създаване на пясъчни фигури.


Островът и Манастир Св. Анастасия

Манастирът  „Света Анастасия Фармаколитрия (Лечителка)” е единствената островна обител в България, част от която е запазена до наши дни. Най-ранните данни за съществуването на обителта са от XV век. През годините манастирът е бил опожаряван няколко пъти и нападан от пирати.

Манастирската църква, носеща името „Успение Богородично“, е  малка, но със стабилен каменен градеж, укрепен с дървени сантрачи. Тази най-стара част на църквата впоследствие е превърната в олтар. Между него и по-късното разширение на манастирската църква е разположен забележителният дървен иконостас от 1802 г.  За строителство в края на XVIII в. говори новоткритият при консервационна дейност надпис, който свидетелства за построяването на каменна сграда през 1772 г.Българският „Алкатраз“ – Църковната обител просъществува до 1923 година, когато манастирът е превърнат в затвор. Там са заточени 132-ма комунисти и земеделци. Трудната поддръжка на островния затвор принуждава правителството да прехвърли затворниците в бургаския полицейски участък, а част от тях са освободени.

След атентата в софийската църква „Света Неделя“ през април 1925 година, островът отново е превърнат в затвор. На 29 юли 43-ма от арестантите успяват да избягат с две гребни лодки до нос Чукаля, откъдето се скриват в Странджа планина. В тяхна памет едно от крилата на манастира по-късно е превърнато в музей.

Фарът на острова бил изграден от френска компания през 1889 г. Той бил монтиран върху железен стълб, издигнат на 40 метра над морското равнище и при добро време светлината му се виждала от 10 мили. През 1912 г. в северната част на острова са положени основите за новия фар, който направлява корабите и до днес. Той е запален за пръв път на 13 юни 1914 г.

От 60-те до 80-те години на миналия век Островът става любимо място на творческата бохема на Бургас. Негов „губернатор“ дълги години буразлии наричат големия бургаски поет Христо Фотев, който прекарвал голяма част от времето си там. На острова тогава имало ресторант, малък хотел, църква и кей.

Островът е известен и с това, че там са снимани филмите на Рангел Вълчанов „На малкия остров” и „Островът” на Камен Калев, с участието на Летисия Каста.

Остров Света Анастасия днес

Лекарна, предлагащи чудодейни билки и отвари, манастирска килия от Средновековието, в която може да пренощувате, ресторант с автентични бургаски ястия по стари рецепти…

и всичко това на най-романтичното място в Бургаския залив – Остров Света Анастасия. До там стигате с корабче, на което сте се качили от „Магазия 1“ (непосредствено преди Морска гара – Бургас).

Замъкът в Равадиново

Замъкът „Влюбен във вятъра” е осъществена детска мечта на Георги Костадинов Тумпалов (1956), който е архитект, проектант и строител от самото начало, когато през далечната 1996 начертава с лопата на земята голям кръст и върху него с денонощен труд на цялото семейство, работници от близкото село Равадиново и с Божията помощ

изгражда камък по камък величествен замък – сбъдната приказка, създадена с много любов!Какво ще правим:

 • Ще се забавляваме
 • Ще щуреем
 • Ще се радваме на слънцето и морските вълни
 • Ще играем, танцуваме и спортуваме
 • Ще научим нови неща
 • Ще създадем нови приятелства
 • Ще имаме една незабравима ваканция, с много смях и веселие

Пакетът включва: осигурен транспорт, нощувки, храна, застраховка, анимация, посещения на забележителности.

Мениджър анимация: Десислава Стоянова

тел: 0885567997; e-mail: info@intellectualkids.com; www.intellectuallkids.com