Посетете ни и в социалните мрежи

  1. Първи стъпки в скалното катерене за деца и начинаещи.

Спортната зала в Стара Загора разполага с изкуствена стена за катерене. Организираме занимания по теория и практика за всички малчугани, които искат да пробват и усетят емоцията.

По време на нашите преходи и екскурзионни летувания, в програмата ни са включени и занимания с екипировка, въжета, възли и катерене на скали. Такива имаме в лагерите ни в Дряново и Дряновски манастир, край Велико Търново, край Казанлък и Стара Загора. Целта на заниманията е децата да пробват нови неща, да преодолеят свои страхове и задръжки, да се научат на координация, преценка, вземане на решения и отговорност. Чистият въздух, заниманията сред природата и забавленията са гарантирани.

  1. Първи стъпки в пещерите.

За нашите малки откриватели сме подготвили приключения в дълбините на земните недра. Ще търсим пещери и ще ги изследваме. Ще се научим как да организираме изследователска експедиция, как да се екипираме, какво трябва да носим с нас, как да се предвижваме в непознати места, как да се ориентираме и изучаваме новите светове. ще вземаме проби, ще търсим видове флора и фауна. Ще изготвим карта и описание на нашите открития. Ще има много кал, вода, препятствия и забавления,и снимки за ужас на родителите.